Categorieën
Uncategorized

Beste Chromebooks (2021)

Snel opstarten, weinig tot geen updates en binnen een paar seconden aan de slag… Chromebooks zijn razend populair en wij snappen wel waarom! Chromebooks draaien, in tegenstelling tot Windows laptops, op het besturingssysteem van Google: Chrome OS. Dit heeft verschillende voordelen die we je hieronder allemaal gaan uitleggen. Ook hebben we een Top 3 gemaakt van de beste Chromebooks van 2021. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

De voordelen van een Chromebook

Chromebooks zijn razendsnelle laptops die draaien op het besturingssysteem van Google: Chrome OS. Een groot voordeel hiervan is dat Chromebooks zichzelf updaten, waardoor je dus niet hoeft te wachten op vervelende updates die altijd precies op het verkeerde moment komen 😉 Een ander belangrijk voordeel van Chrome OS is dat Chromebooks zeer goed beveiligd zijn tegen virussen en andere gekke dingen. 

Het werken op een Chromebook gaat via de cloud. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen op je Google-account, waarna je direct toegang hebt tot al je documenten. Binnen 15 seconden kun je aan de slag! Hierdoor heeft de laptop geen zware hardware nodig, waardoor je Google Chromebook lekker licht is. Ook is een Chromebook daardoor, in vergelijking met andere laptops, een zeer voordelige keuze. 

Met een Chromebook kun je altijd en overal aan de slag. Door het ontbreken van zware hardware, verbruikt een Chromebook zeer weinig energie. De batterij gaat daardoor tot wel 12 uur mee! Dit komt vast heel goed uit als je een lange dag op school hebt…

Tot slot vragen vooral veel studenten en scholieren zich af of je op een Chromebook gebruik kunt maken van Microsoft Office, aangezien niet alle Windows programma’s werken op een Chromebook. Het antwoord is: ja! Je kunt Office 365 aanschaffen of de Office app downloaden in de Google Play Store. Kortom: een Chromebook is dus uiterst geschikt voor allerlei dagelijkse taken zoals: e-mailen, internetten, studeren, Netflixen en meer. 

Top 3 Beste Chromebooks (2021)

Hoewel het lastig is om een algemene Top 3 te maken met de beste Chromebooks van dit moment, zijn we er toch in geslaagd een mooi rijtje samen te stellen. Chromebooks zijn verkrijgbaar in verschillende merken zoals: Acer, Asus, HP en Lenovo. We hebben deze Top 3 Beste Chromebooks 2021 o.a. samengesteld op basis van: prijs, processor, scherm grootte en gewicht. 

3. Acer Chromebook R13 (CB5-312T-K7SP)

Acer Chromebook R13 (CB5-312T-K7SP)

Op de derde plaats staat de compacte Acer Chromebook R13 (CB5-312T-K7SP). Het grootste pluspunt aan deze Chromebook is dat het een 2-in-1 laptop is. Door het touchscreen scherm, dat je kunt omklappen, is deze Acer Chromebook als laptop en als tablet te gebruiken. Ideaal als je tussen het studeren of werken door even een serie wil kijken! Met een 13,3 inch beeldscherm is de Acer Chromebook R13 (CB5-312T-K7SP) compact en licht van gewicht. Ook is de laptop binnen no time opgestart en gaat de batterij zeer lang mee. 

> Bekijk de Acer Chromebook R13 (CB5-312T-K7SP) bij MediaMarkt

2. Acer Chromebook Spin 311 (CP311-2H-C3DE)

Acer Chromebook Spin 311 CP311-2H-C3DE

Ook de Acer Chromebook Spin 311 CP311-2H-C3DE hoort wat ons betreft thuis in het rijtje Beste Chromebooks (2021). Ook deze Chromebook is een 2-in-1 laptop en is dus als laptop en als tablet te gebruiken. De Acer Chromebook Spin 311 weegt slechts 1,19 kg, waardoor je hem dus makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Bovendien gaat de accu een hele dag mee zonder op te laden en start de Chromebook binnen een paar seconden op. Met een 11,6 inch beeldscherm is deze Chromebook een slag kleiner dan onze nummer drie, dus houd daar rekening mee mocht je liever een groot beeldscherm hebben. 

> Bekijk de Acer Chromebook Spin 311 (CP311-2H-C3DE) bij Coolblue

1. Asus Chromebook C423NA-EB0350

Asus Chromebook C423NA-EB0350

En op de eerste plek is geëindigd: de Asus Chromebook C423NA-EB0350! Naast het feit dat deze Chromebook de goedkoopste is van de drie, is dit wat ons betreft ook de beste Chromebook van dit moment. Het 14 inch Full HD beeldscherm biedt genoeg werkruimte en heeft een scherp beeld en een heldere kleurweergave. Perfect voor het kijken van je favoriete serie! Ook is deze Asus Chromebook razendsnel, binnen enkele seconden opgestart en gaat de batterij zeer lang mee. Erg handig als je veel onderweg bent. Tot slot heeft de Asus Chromebook C423NA-EB0350 met zijn dunne schermranden een moderne uitstraling. 

> Bekijk de Asus Chromebook C423NA-EB0350 bij Bol.com

Hopelijk hebben we je met deze Top 3 Beste Chromebooks (2021) geholpen bij het vinden van de juiste Chromebook voor jou! Meer lezen? Bekijk dan eens: