Categorieën
Uncategorized

Beste laptop voor school (2021)

Zit je op de basisschool of middelbare school en ben je op zoek naar een laptop? Dan ben je bij bestelaptop.nl aan het juiste adres! Wij helpen je in de zoektocht naar de perfecte laptop voor jou die je kunt gebruiken voor al je schoolwerk. Ook hebben we een Top 3 Beste laptops voor school (2021) voor je samengesteld!

Hoe kies je de juiste laptop voor school?

Voordat je een laptop voor school gaat bestellen, is het slim om te bepalen wat voor jou (of je kind) belangrijk is. Zo raden we zeker aan om een laptop te kiezen die je de hele schooldag kunt gebruiken. Je nieuwe laptop voor school heeft dus een sterke batterij nodig. 

Daarnaast is het ook fijn als de laptop licht van gewicht is. Met al die zware boeken in je tas wil je daar natuurlijk geen loodzware laptop bijstoppen. Het formaat van de laptop is daarom ook iets om goed over na te denken. Ga je voor een kleine 11 inch laptop of kies je voor een 13- of 14 inch model (wat meer gemiddeld is). We raden in ieder geval niet aan om voor een 15 inch laptop of groter te kiezen. Deze grotere laptops worden al snel wat zwaarder en passen vaak niet in een rugzak of schooltas

Tot slot is het ook belangrijk dat je laptop voor school snel en gemakkelijk werkt. Hierbij kijken we naar de processor van de laptop. Voor eenvoudige taken zoals e-mailen, tekstverwerken en internetten heb je genoeg aan een Intel Core i3 processor of alle AMD processors. Maar wil je tussendoor ook films en series kijken, foto’s bewerken of videogames spelen? Dan raden we aan om voor een Intel Core i5 of i7 processor of een AMD Ryzen 5 of 7 te kiezen. 

Top 3 Beste laptops voor school (2021)

Om je een handje te helpen bij het vinden van de beste laptop voor school hebben we een Top 3 Beste laptops voor school (2021) samengesteld. Met deze drie laptops maak je, wat ons betreft, een verstandige keuze voor jezelf of voor je kind. Bij het samenstellen van onze Top 3 hebben we gekeken naar: de prijs, processor het formaat en gewicht. 

3. Acer Swift 1 (SF114-32-C1H6)

beste laptop voor school

Met deze Acer Swift laptop ben jij helemaal klaar voor al je schoolwerk! En dat maak je nog in stijl ook… De Acer Swift 1 (SF114-32-C1H6) is namelijk verkrijgbaar in 3 prachtige kleuren: zilver, goud en opvallend roze. Hij heeft wel iets weg van een Macbook Air! Ook weegt deze Acer laptop slechts 1,3 kg en is hij met zijn 14 inch beeldscherm makkelijk mee te nemen. Inloggen doe je snel en veilig met de vingerafdrukscanner. De batterij van de Acer Swift 1 (SF114-32-C1H6) gaat maar liefst 20 uur (!) mee, en is dus helemaal geschikt voor een lange schooldag. 

> Bekijk de Acer Swift 1 (SF114-32-C1H6) bij MediaMarkt

2. Asus Chromebook (C423NA-EB0108)

beste laptop school

Op de tweede plek staat de Asus Chromebook (C423NA-EB0108). Chromebooks draaien op het besturingssysteem van Google: Chrome OS. Hierdoor gaat alles online en werk je in de cloud. Deze Asus Chromebook heeft een 14 inch beeldscherm en weegt slechts 1,2 kg. Perfect dus om overal mee naartoe te nemen! Met een Chromebook kun je binnen een paar seconden aan de slag en een oplader zul je niet zo snel nodig hebben… Een Chromebook is extreem zuinig waardoor je langer met een opgeladen accu doet dan laptops met een ander besturingssysteem. 

TIP: wil je gebruik maken van Microsoft Office? Koop dan Office 365 of download de Office app in de Google Play Store!

> Bekijk de Asus Chromebook (C423NA-EB0108) bij Coolblue

1. Lenovo Ideapad 5 81YH00DXMH

beste laptop voor school

En de beste laptop voor school (2021) is geworden: de Lenovo Ideapad 5 81YH00DXMH! Deze Lenovo Ideapad is een betrouwbare laptop en daarmee ideaal om te gebruiken voor al je schoolwerk. De laptop is razendsnel dankzij de snelle Intel Core i3 processor (10e generatie). Processors van de 10e generatie passen zich aan aan jouw computergedrag, waardoor je nog sneller en vloeiender werkt. De Lenovo Ideapad 5 81YH00DXMH is snel opgestart, heeft een 14 inch Full HD beeldscherm en weegt slechts 1,4 kg. 

> Bekijk de Lenovo Ideapad 5 81YH00DXMH bij Bol.com

We hopen dat we je met deze Top 3 beste laptops voor school (2021) goed op weg hebben geholpen bij het vinden van de juiste laptop! Wil je meer lezen over bijvoorbeeld gaming laptops? Dan vind je dit misschien wel interessant: