Categorieën
Uncategorized

Beste laptop voor studenten (2021)

Begin je met een nieuwe studie, is jouw oude school laptop toe aan vervanging of ben je op zoek naar een laptop die net even wat meer taken aan kan? Dan helpen wij jou graag met het uitkiezen van een nieuwe studenten laptop. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe laptop voor school, die we graag op deze pagina voor jullie uitlichten. Daarnaast hebben we ook een Top 3 Beste laptop voor studenten (2021) voor jullie samengesteld zodat jullie zeker weten de goede laptop aanschaffen!

Tips voor het uitkiezen van een studenten laptop

Bij het uitkiezen van een nieuwe studenten laptop zijn er drie belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Deze punten zijn:

  1. Wat voor soort processor heb ik nodig?
  2. Hoeveel werkgeheugen moet de laptop hebben?
  3. Welk besturingssysteem kies ik?

Het is belangrijk om eerst voor jezelf na te gaan waarvoor je de laptop gaat gebruiken. Heb jij een laptop voor je studie nodig om mee te internetten en verslagen te schrijven? Of moet je gebruik maken van grafische programma’s en ben je bezig met foto- en videobewerking? De reden dat we dit vragen is omdat je dan rekening moet houden met de processor van de laptop. Een studenten laptop met een i3 processor is perfect voor het gebruik van internet en Microsoft Office, maar voldoet niet aan de eisen die een i5 of i7 wel heeft als het gaat om bijvoorbeeld fotobewerking. Daarnaast heb je voor foto- en videobewerking ook meer werkgeheugen (RAM) nodig dan voor tekstverwerking. Als laatste moet je rekening houden met het soort besturingssysteem van de laptop. Ben je op zoek naar een Windows laptop, heb je liever een MacBook óf ga je voor een Chromebook?

Top 3 Beste laptop voor studenten (2021)

Wij hebben voor jou hieronder een Top 3 gemaakt van de beste laptops voor studenten. Hierbij hebben we rekening gehouden met de prijs, de processor en het werkgeheugen. Voor welke ga jij?

3. HP Chromebook 14a-na0170nd

Beste laptop voor studenten

Met een gewicht van nog geen 1,5 kilogram neem je deze HP Chromebook makkelijk mee in de trein of in de bus. Daarnaast heeft deze laptop ingebouwde speakers van Bang & Olufsen waardoor je geniet van een super helder en zuiver geluid. Een ander voordeel van deze studenten laptop is dat ‘ie een hele schooldag meegaat zonder dat je hem hoeft op te laden. Hij start binnen een paar seconden op en is ook nog eens minder vatbaar voor eventuele virussen dankzij de ingebouwde beveiliging… Ideaal!

> Bekijk de HP Chromebook 14a-na0170nd bij Coolblue

2. ASUS Vivobook (K512JA-BQ325T)

Beste laptop voor studenten

Ben jij voor je opleiding op zoek naar een laptop waar je foto’s en video’s mee kan bewerken? Kies dan voor deze ASUS Vivobook (K512JA-BQ325T). De laptop is voorzien van een i7 processor waardoor hij makkelijk kan switchen tussen zware programma’s zoals Photoshop. Met een werkgeheugen van 8 GB en een 512 GB SSD is deze laptop super snel. Dankzij de Intel HD Graphics 520 grafische kaart kijk je naar een haarscherp beeld. Een échte must wanneer je op zoek bent naar een uitgebreide studenten laptop!

> Bekijk deze ASUS Vivobook (K512JA-BQ325T) bij MediaMarkt

1. HP 15-dw1016nd

Beste laptop voor studenten

Is een i7 processor iets te veel van ‘t goede voor jou? Ga dan voor de HP 15-dw1016nd. Met een i5 processor, een full HD scherm en 8 GB werkgeheugen is dit de ideale studenten laptop. De laptop is voorzien van een anti-glare scherm waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over lichtinval. In je vrije tijd kun je deze laptop ook gebruiken om je favoriete serie te bekijken. 

> Bekijk deze HP 15-dw1016nd bij Bol.com

We hopen dat je met deze tips & Top 3 beste laptops voor studenten (2021) een geschikte laptop kunt vinden voor je studie. Benieuwd naar onze andere tips en aanbevelingen bij het kiezen van een laptop? Bekijk dan eens: